На ПП «Порубне» з Румунією у спеціально обладнаних сховищах авто виявлено незаконно переміщувані 1708 пачок тютюнових виробів

Факт адмінправопорушення щойно встановлено співробітниками Буковинської митниці Держмитслужби у взаємодії з представниками Управління СБУ та прикордонного загону під час огляду транспортного засобу, яким жителі Буковини переміщувались до Румунії через пункт пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет».

Приховані від митного контролю тютюнові вироби знаходились в спеціально виготовленому тайнику в стелі мікроавтобуса, доступ до якого забезпечувався за допомогою трьох еклектромоторів.

За даним фактом буковинські митники склали протокол за ч.1 ст.483 Митного кодексу України.

Відповідно до санкцій статті, 1708 пачок цигарок загальною  вартістю майже 43 тис. грн. та транспортний засіб зі спеціально виготовленим тайником, що використовувався для приховування підакцизного товару, оцінений у 270 тис.грн.,  вилучено.

Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів.

Рішення – за судом.