Поліцейські інформують про нове епідемічне зонування Буковини

27 серпня на позачерговому засіданні Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджено нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Нове епідемічне зонування почне діяти з 31 серпня протягом 14 днів. Поліція закликає громадян зважати на нові правила адаптивного карантину та відповідально ставитися до вимушених обмежень.

Своїм рішенням Державна комісія ТЕБ і НС розширила межі території «червоного» рівня епідемічної небезпеки. У Чернівецькій області до неї увійшли Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський та Новоселицький райони, а також місто Чернівці.

Місто Новодністровськ, Герцаївський, Кельменецький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький та Хотинський райони й надалі залишаються в «помаранчевій» зоні.

Нагадуємо, кожен рівень епідемічної небезпеки має свої карантинні обмеження, мета яких – запобігти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Громадянам і суб’єктам господарювання необхідно суворо дотримуватися правил карантину та не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Поліція продовжує контролювати дотримання діючих карантинних обмежень.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області