День Держа́вного Пра́пора Украї́ни

 — державне свято України , присвячене одному з її державних символів  — Прапору України . Відзначається щорічно  23 серпня.

У смт.Глибока свято Державного Прапора було відзначено на Центральній площі підняттям Державного прапора, прапорів Глибоцького району, нашого селища та червоно-чорним прапором боротьби.

У зв’язку з карантинними обмеженнями великих урочистостей не було. Очильники району Іван Веклич, Василь Барарюк Петро Панчук, Леонід Половинський  та голова Глибоцької селищної ради Григорій Ванзуряк  під акапельно виконаний Гімн України підняли державні прапори.

Хочеться згадати, що вперше Державний прапор замайорів над Глибокою ще у далекому 1989 році, коли ще навіть не було думки про незалежність України. Сміливці-патріоти підняли його над трубою котельні магазину «Універсам», але за вказівкою райкому компартії прапор був знятий. У наш час вже ніхто не боїться вивішувати синьо-жовтий стяг над будівлями державних установ та власних будинків.

Напередодні Дня Незалежності України керівництво району та Глибоцької громади поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю України та відвідали могилу глибочанина, героя визвольної війні з московським окупантом Івана Іліки.

Також з нагоди 29-ї річниці Незалежності України відбувся молебень за Україну та всіх полеглих у боротьбі за волю і незалежність держави, який провів настоятель храму рівноапостольної княгині Ольги високопреподобний отець Роман Грищук .

З святом Державного прапора та Днем Незалежності України.

Слава України! Героям Слава!

Декілька світлин святкування Дня прапора у Глибоці з минулих років: