Слідчі Глибоцького відділення поліції задокументували надання неправомірної вигоди поліцейським

Щоб уникнути адміністративної відповідальності водій «Volvo» намагався підкупити співробітників поліції. За такі дії чоловіку загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

На спецлінію «102» надійшло повідомлення від співробітника обласного управління патрульної поліції про надання йому неправомірної вигоди під час виконання його службових обов’язків. Для з’ясування обставин правопорушення на місце події виїхала слідчо-оперативна група Глибоцького відділення поліції.

Правоохоронці з’ясували, що патрульні поліцейські задокументували дорожньо-транспортну пригоду. А саме: водій «Volvo» не впорався з керуванням та допустив з’їзд у кювет. Спілкуючись з чоловіком, поліцейські виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Під час складання адміністративних матеріалів відносно 59-річного водія, той поклав гроші до службового автомобіля поліції, щоб уникнути відповідальності, передбаченої статтею 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) та статтею 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального Кодексу України. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області