Поліцейські Буковини проводять перевірку мисливців щодо дотримання правил полювання

Згідно із дорученням Національної поліції України «Про забезпечення контролю за обігом мисливської зброї під час відкриття та проведення полювання на пернату дичину та недопущення надзвичайних подій, зі зброєю» від 13 серпня 2020 року №1988, поліцейські у складі рейдових груп здійснюють перевірку дотримання буковинцями правил полювання.

Нагадаємо, з 8 серпня на території Чернівецької області (окрім Путильщини) розпочався сезон полювання на пернату дичину.

Щовихідних поліцейські спільно з представниками управління лісового господарства, районних організацій Українського товариства мисливців та рибалок з метою здійснення контролю за належним використанням мисливської зброї на полюванні здійснюють на території Чернівецької області рейди по перевірці дотримання громадянами встановлених правил обігу мисливської зброї та полювання. Так, протягом десяти днів правоохоронці склали 3 протоколи за частиною 1 статті 192 (Порушення громадянами строків реєстрації (перереєстрації) нагородної, вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї та правил взяття її на облік) Кодексу України про адміністративні порушення.

Під час рейдів поліцейські проводять роз’яснювальну роботу із буковинцями про необхідність неухильного дотримання під час полювання вимог Закону України «Про мисливське господарство та полювання» та пам’ятати про відповідальність за його порушення.

Правоохоронці звертають увагу мисливців, що за порушення правил полювання винні особи несуть відповідальність згідно зі статтею 85 (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) Кодексу України про адміністративні правопорушення. А якщо таке порушення заподіяло істотну шкоду, вчинене службовою особою чи групою осіб – за такі дії настає кримінальна відповідальність, передбачена статтею 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання – 5 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області