На Буковині готуються до старту нового навчального року в умовах адаптивного карантину

На базі Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації створено робочу групу, мета якої – організувати продуктивний, а головне – безпечний освітній процес в закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної та вищої освіти. Очолила її заступниця голови Чернівецької ОДА

Ірина Ісопенко

.

Під час першого онлайн-засідання учасники робочої групи, а це фахівці інституту післядипломної педагогічної освіти, керівники освітніх закладів, учителі, говорили про завдання, які треба виконати, аби новий навчальний рік був плідним, а освітній процес відбувався з урахуванням всіх рекомендації Міністерства охорони здоров’я України. Зокрема, ішлося про розробку моделей організації навчання в умовах поширення коронавірусу.
«Епідеміологічна ситуація нестабільна, тож ми маємо бути готові як до очного, так і до дистанційного навчання. Треба обрати правильний алгоритм дій, аби освітній процес був якісним та безпечним. Тому, окрім освітян, залучатимемо до роботи й обласного санітарного лікаря Наталію Гопко та батьків. Все це для того, щоб працівники садочків, шкіл, ліцеїв та університетів уміли і знали, як навчати й виховувати дітей за новими правилами», – сказала Ірина Ісопенко.
Наразі розробка алгоритмів навчального процесу в області триває.