Внесені зміни до своїх індитифікаційних персональних даних у реєстрі

 

Змінивши виборчу адресу, в подальшому не прийдеться повторювати цю процедуру перед кожними виборами, а тільки в разі переїзду особи в інше місце проживання.

Для зміни виборчої адреси жителям Глибоцької ОТГ, які живуть не по місцю реєстрації чи не мають реєстрації, потрібно здійснити наступні 5 кроків:

  1. Прийти до відділу ведення Державного Реєстру виборців (приміщення райдержадміністрації);
  2. Подати заяву і копію підтверджуючого документу. Перед відвідуванням відділу Державного реєстру виборців (ДРВ) зробити копію документу, що підтверджує проживання по вказаній адресі. Бланк заяви можна скачати в додатку до постанови Центральної виборчої комісії №88, роздрукувати  і заповнити вдома, або ж взяти вже у відділі ДРВ;

З собою необхідно мати паспорт громадянина України (або тимчасове посвідчення, якщо громадянство набуте нещодавно) і оригінал документа, що підтверджує проживання по вказаній у заяві адресі.

Таким документом може бути:

договір оренди житла,

документ, що підтверджує здійснення виборцем підприємницької діяльності по вказаній адресі,

документ про право власності на житло,

довідка ВПО (внутрішньо переміщеної особи),

документ, що підтверджує здійснення виборцем догляду  за особою, місце проживання якої зареєстроване по вказаній адресі,

документ, що підтверджує перебування виборця в шлюбі чи родинних стосунках з особою, місце проживання якої зареєстроване за вказаною адресою.

  1. Отримати повідомлення про зміну виборчої адреси.
  2. Протягом 15 днів Держреєстр повинен змінити виборчу адресу  та повідомити про це одним з способів:
  • видати повідомлення безпосередньо у відділі ведення ДРВ,
  • відправити повідомлення поштою на нову виборчу адресу,
  • відправити повідомлення по електронній адресі (для цього необхідно заповнити відповідне поле при наданні паперової заяви);
  1. Перевірити себе у списку виборців. Для цього треба зайти в особистий кабінет виборців на сайті ДРВ. В розділі «перевірка ввімкнення»  уважно ввести свої персональні дані  і підтверджуючий код, який надійде на електронну адресу. Упевнившись, що відображається нова виборча адреса, слід звірити номер і адресу нової виборчої дільниці по посиланню.

Пізніше, коли дільниці отримають  друковані попередні списки виборців, можна буде прийти на нову дільницю і перевірити правильність своїх даних  в списках виборців.

Заяву про зміну адреси можна подати і онлайн. Процедура доступна лише на офіційному сайті  Держреєстру виборців за умови наявності електронного цифрового підпису.