Митрополита Данила нагороджено орденом архістратига Михаїла 1-го ступеня

Виповнюється 30 років з часу утворення Чернівецько-Буковинської єпархії Православної церкви України. Наша єпархія пройшла шлях від становлення в УАПЦ, поступу в УПЦ КП і нинішнього канонічного утвердження в УПЦ (ПЦУ). Протягом всього шляху незмінно очолює єпархію Митрополит Данило. Це один з небагатьох архієреїв в Україні, які першими усвідомили необхідність створення Української Церкви тоді, коли іще не було проголошено Незалежність України. Так, у 1990-му році єпископ Данило, уродженець калушзької землі, пов’язує своє духовне пастирське життя з Буковиною. Так було Богові угодно, щоб саме владика Данило виніс на своїх плечах тягар перших невизнань, переслідування, цькування з боку противників незалежної Церкви України, а про матеріальну скруту на початку 90-х не хочеться й згадувати.

Ми всі вийшли із спільної історії – падінь і перемог, випробувань і розділень, протистоянь і єднання, праці і жертовності. У цьому вирі був завжди непохитний, духовно загартований з євангельським дороговказом владика Данило. Для багатьох він став духовним наставником, прикладом порядності, скромності і людської гідності. Майже щодня ми зустрічаємо людей, які визнають, що владика своїм прикладом змінив їх життя, показав цінності, які невмирущі і вічні – любов, милосердя, доброту.

Владика Данило виховав плеяду священиків, які нині служать Богові і людям. Несуть світло Євангелія, навчають Христових істин.

Якось у розмові владика Данило зізнався, що не мав великої надії за свого життя дочекатися Томосу Вселенського патріарха для нашої Церкви. Але Господь Бог винагородив Україну і почув молитви православних українців. Звістка з Константинополя  була великою радістю особисто для владики Данила. Томос для України став можливий у тому числі завдяки ревному і відданому служінню нашого архієрея. Кожна людина скаже, що за 30 років владика Данило не шукав матеріальних чи світських задоволень, а навпаки відкидав те, що не притаманне людській душі, що прагне вічності. Чернечий обов’язок для нашого владики є повен змісту і виконання.

Митрополит Київський і всієї України Блаженніший Митрополит Епіфаній високо відзначив нашого Митрополита Данила на останньому Соборі ієрархів з нагоди 1032-ої річниці Хрещення Руси-України. Блаженніший вручив владиці Данилу орден архістратига Михаїла 1-го ступеня з нагоди 30-ліття Чернівецько-Буковинської єпархії та архієрейського служіння.

Священство, чернецтво, миряни Буковини також радіють цій нагороді, адже отримана вона за заслугами, достойним боронителем Христової віри і Православної Церкви України.

Преосвященнійший владико, дякуємо Вам за вашу науку, за ваше жертовне служіння Богу, людям, Україні. Здоров’я Вам міцного бажаємо, світлих і радісних днів, нових звершень на Славу Господу Богу. Ми й надалі хочемо сповна напуватися божих істин з євангельського джерела, яке ви відкриваєте щоразу під час проповідей і у своїх книгах. Ми цінуємо кожну хвилину спілкування з Вами, як цінуємо кожен Божий день, щоб не промайнув марно.

Прийміть щирі привітання з нагоди 30-річчя вашого архієрейства на Буковині та заслуженою відзнакою від духовенства, чернецтва і мирян Буковини.