На ПП «Порубне» Буковинські митники вилучили цигарковий папір вартістю майже 500 тисяч гривень

За результатом аналітично-пошукової роботи та у ході відпрацювання оперативної інформації УСБУ у Чернівецькій області співробітники Буковинської митниці Держмитслужби прийняли рішення про проведення повного митного огляду товару, що переміщувався на адресу однієї з фірм Львівщини через пункт пропуску «Порубне-Сірет».

Згідно поданих до митного контролю водієм фірми-перевізника товаросупровідних документів у транспортному засобі переміщується товар «Папір для друку».

Однак за результатами проведеного огляду митники встановили, що у вантажному приміщенні, відповідно до маркування, знаходиться цигарковий папір, що не відповідає відомостям, заявленим в документах, поданих для здійснення митних формальностей, та який не може використовуватися для друку.

Таким чином, вчинено дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару шляхом надання митному органу як підстави для переміщення документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування, маркування та митної вартості.

За даним фактом запроваджено справу про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Відповідно до протоколу 37 бобін паперу вагою 10,5 тис.кг  вилучено.

28.07.2020