Статус неповнолітнього не звільняє від кримінальної відповідальності

Днями Глибоцьким районним судом розглянутий обвинувальний акт, затверджений прокурором Сторожинецької місцевої прокуратури, стосовно неповнолітньої особи, яка вчинила крадіжку мобільного телефону із магазину в смт. Глибока.

Так, згідно обвинувального акту, що в подальшому підтверджено вироком суду, 17 жовтня 2019 року приблизно о 11 год. неповнолітня особа, перебуваючи в приміщенні одного із магазинів мобільного зв’язку смт Глибока, маючи умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна, шляхом вільного доступу,таємно викрала вітрини вказаного магазину новий мобільний телефон марки «SamsungА20» вартістю 5 199 грн., після чого залишила місце події.

Вчиняючи злочин, особа не знала про здійснення відеоспостереження у магазині, і злочин був розкритий працівниками поліції за лічені години.

Рішенням суду неповнолітнього звільнено від покарання із застосуванням примусових заходів виховного характеру у вигляді застереження, обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог до поведінки неповнолітнього, із встановленням заборони виходити з дому з 22 год. до 06 год. без супроводу матері та передати під нагляд матері строком на 1 рік.

Прокурор  Сторожинецької місцевої прокуратури – Ігор Димчук