ДТП із смертельними наслідками в с. Опришени

На розгляді Глибоцького районного суду перебуває кримінальне провадження за фактом дорожньо-транспортної пригоди в с. Опришени Глибоцького району, в результаті якого загинув іноземець – громадянин Румунії, а троє наших співгромадян отримали тілесні ушкодження.

Так,  03.08.2019, приблизно о 14 годині 40 хвилин, водій автомобіля  марки «Mersedes-Benz-E270 Болгарської реєстрації, рухався по автодорозі М-19, сполученням «Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече», в межах населеного пункту с. Тарашани, Глибоцького району, Чернівецької області, зі сторони с. Опришени, в напрямку м. Чернівці, на швидкості приблизно 111 км/год., що перевищує допустиму 50 км/год. в межах населеного пункту.

Наближаючись до електроопори № 3 вказаної автодороги, даний       водій не врахувавши дорожньої обстановки та неправильно застосувавши прийоми керування транспортним засобом, проявив неуважність до дорожньої обстановки та самовпевненість у своїх діях, маючи об’єктивну можливість вчасно виявити небезпеку для руху, а саме автомобіль марки «Volkswagen-Sharan», Румунської реєстрації, під керуванням громадянина Румунії, який рухаючись у попутньому напрямку по правому узбіччю, без увімкнутого сигналу покажчика повороту змінив напрямок руху ліворуч, не вжив заходів для зменшення швидкості аж до повної зупинки транспортного засобу, продовжив рух та перебуваючи на смузі зустрічного руху допустив зіткнення з вказаним автомобілем.

Внаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди водію автомобіля марки «Volkswagen-Sharan», СМЕ № 534 від 22.08.2019 спричинено смерть, яка настала від політравми як наслідок чисельних переломів кісток скелету, кісток основи та склепіння черепа з забоєм стовбура головного мозку, розривами пристінкової плеври, печінки та селезінки, а 3- м  пасажирам автомобіля марки «Mersedes-Benz-E270, номерний знак В 7354 ВВ Болгарської реєстрації спричинено тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, як такі що призвели до тривалого розладу здоров’я.

Таким чином, вже вкотре недотримання водіями правил дорожнього руху призводить до трагічних наслідків.

Прокурор  Сторожинецької місцевої прокуратури  –  І. Димчук