ДПС Буковини: як діяти, якщо не видали фіскальний чек?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, невидача чека або видача підробленого чека під час продажу товарів чи наданні послуг – це одна з проблем, з якою зустрічаються споживачі.

Що робити, якщо вам не видали чек?

З огляду на досить часті випадки обману споживачів – видачі чека невстановленої форми або взагалі відмови у видачі фіскального чека Державна податкова служба України просить звертатися:

– за номером телефону: 0800 501 007 (напрямок «4»)

– або написати скаргу на адресу: [email protected]

Пам’ятайте: ваші права мають бути захищеними!

 

Буковинський бізнес спрямував на соціальні потреби майже 1,3 мільярди гривень єдиного внеску

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомили, що за січень-травень 2020 року платники регіону перерахували до спецфондів 1290,9 млн. грн єдиного соціального внеску. Роботодавці  області сплатили за звітний період цього року на 8,3 млн грн більше, аніж було заплановано та на 6,5 млн грн , ніж за аналогічний час 2019 року.

У травні компанії, організації і підприємці регіону спрямували 235,3 мільйонів гривень, що на 16,1 мільйон більше, ніж було заплановано.

Станом на 01.06.2020 року на податковому обліку в Чернівецькій області перебувають понад  66 тисяч суб’єктів господарювання – юридичних осіб та понад 17 тисяч фізичних осіб – підприємців з числа платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Враховуючи карантинні новації, пов’язані з CОVID-19, фізичні особи-підприємці, отримали звільнення від сплати єдиного внеску на 3 місяці 2020 року, а саме на березень, квітень та травень. В той же час фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області звертають увагу на те, що такий пільговий режим не передбачено щодо сплати єдиного внеску з заробітної плати найманих працівників. За цих осіб роботодавці зобов’язанні сплатити належні суми єдиного внеску своєчасно у повному обсязі.

Отож працедавці, що використовують працю найманих працівників на умовах трудового договору (контракту), договору цивільно-правового характеру або на інших умовах, мають сплатити єдиний внесок не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним.

Реквізити  і символи рахунків, які діють з 03.01.2020,  для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) єдиного внеску, повернення помилково або надміру зарахованих коштів платники розміщено на субсайті ДПС у Чернівецькій області вебпорталу ДПС в розділі «Бюджетні рахунки» за посиланнями: https://cv.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

 

Нова звітність: податкову декларацію збору за місця для паркування транспортних засобів необхідно подавати за новою формою з 1 липня цього року

Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Відтак,  13.03.2020 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 21.12.2019 року №550 «Про внесення змін до форми Податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів.

Відповідно до норм Податкового кодексу України декларацію за новою формою у редакції наказу №550 необхідно складати за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося її оприлюднення і подавати з 1 липня 2020 року.

Нова форма декларації складається з двох частин: податкової декларації, в якій безпосередньо зазначаються дані про суб’єкта господарювання та суму збору до сплати та додатку до декларації, в якій вказується розрахунок суми збору за об’єктами оподаткування.

Зазначений розрахунок містить нові показники, яких не було в попередній декларації, а саме: код та найменування податкової пільги (згідно з актуальним довідником податкових пільг); суму пільги, розраховану пропорційно до періоду користування пільгою; дату початку і закінчення користування пільгою; суму пільги, яку використали за цільовим призначенням; площу, на яку поширили пільгу (кв.м.).

Податківці нагадують, з 1 січня 2020 року скасовано звіт про суми податкових пільг, а ведення обліку податкових пільг контролюючими органами здійснюватиметься на підставі податкової звітності.