Епіфаній: Варто і надалі дотримуватися карантинних рекомендацій і не нехтувати ними

Напередодні неділі всіх святих, 13 червня, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив Божественну літургію в приділі всіх святих храмового комплексу на честь ікони Божої Матері “Живоносне Джерело” у столичному житловому масиві Південна Борщагівка.

Про це митрополит написав на своїй сторінці у Facebook.

“У переддень неділі всіх святих відвідав столичний храмовий комплекс на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело», де у співслужінні єпископату та духовенства освятив іконостас приділу на честь Всіх святих та звершив Божественну літургію”, – зазначив владика.

Він також додав, що нам варто молитовно звертатися до святих угодників, адже вони були людьми, які боролися із гріхами та пристрастями, стали світлом для світу і достойно пронесли свій хрест.

“Бог чує наші молитви, а особливо молитви святих подвижників, людей, які своїм праведним життям, самовідданим й жертовним служінням Євангельській істині досягли спасіння. Завдяки спільній молитві та заступництвом святих угодників Господь сподобив нас поступово перейти від жорстких обмежень, викликаних пандемією, до можливості разом бути за богослужінням у храмі. Однак варто і надалі дотримуватися карантинних рекомендацій і не нехтувати ними та просити Бога про остаточне припинення цієї згубної пошесті. Вірю, що з Божою допомогою ми пройдемо ці випробування і вже без усіляких обмежень будемо спільно молитися в храмах до Господа і всіх святих.

Нам варто молитовно звертатися до святих угодників, адже вони були людьми, які боролися із гріхами та пристрастями, стали світлом для світу і достойно пронесли свій хрест. Святі, немов дороговкази, можуть і нас провести складною дорогою цього земного життя, оскільки всі ми покликані до святості. Святі виявили любов до ближніх, а отже щоби уподібнитися до них ми маємо чинити так само. Бо коли ми виявляємо любов до ближніх, то цим виявляємо її і до Господа, тому що наші ближні створені за образом Божим”, – наголосив Епіфаній.