Фейсбук відповідає на запитання щодо роботи міграційної служби під час адаптивного карантину

Під час адаптивного карантину у буковинців виникає безліч запитань щодо роботи тер-підрозділів УДМС та умов отримання адміністративних послуг. Більшість з них озвучують також відвідувачі сторінки ДМС України у мережі «Фейсбук» https://bit.ly/2M1wxUT, де мають нагоду спілкуватися безпосередньо з працівниками служби та отримати напряму роз’яснення, що їх хвилюють. Для буковинців надійним джерелом комунікації у ФБ є сторінка «Міграційна служба у Чернівецькій області» https://bit.ly/2XELiCC, де можна отримати роз’яснення чи консультацію з будь-якого питання стосовно діяльності УДМС.

Наразі пропонуємо вашій увазі відповіді на кілька найбільш поширених запитань, які в ці дні звучать у ФБ.

Я іноземець, у мене закінчується законний термін перебування на території України. Вчасно звернутися до міграційної служби через карантин не було можливості. Що робити  в такій ситуації?

– Ви зможете подати документи протягом 30 днів після відміни карантину, який наразі встановлено в Україні до 22 червня. У зв’язку з карантином штрафні санкції міграційна служба застосовувати не буде, тому хвилюватися не варто. Інформація з цього питання є на нашому сайті за посиланням https://bit.ly/2X5zuu3 .

–  Закінчився термін дії закордонного паспорта. Я можу записатися на оформлення нового документа?

– На даний час така можливість є у більшості підрозділів ДМС України, крім підрозділів у Волинській, Закарпатській, Рівненській та Чернівецькій областях. У згаданих регіонах послаблення карантинних обмежень відбудеться дещо пізніше.

/// Від себе додамо, що для всіх підрозділів УДМС у Чернівецькій області на перехідний карантинний період встановлено окремий режим прийому громадян, тож у визначені для кожного структурного підрозділу дні ви зможете подати документи на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Більше інформації за посиланням: https://bit.ly/3gr2LH5  .

Скажіть, будь-ласка, чи потрібно записуватися в електрону чергу для оформлення тимчасової посвідки? Чи є жива черга?

– Електронна черга для послуг іноземцям наразі діє у тестовому режимі у містах Київ, Полтава, Львів, Харків, Одеса. Радимо отримати актуальну інформацію щодо роботи сервісу дистанційно – за телефоном “гарячої лінії” або у приватних повідомленнях на сторінці міграційної служби вашої області.

/// Від себе додамо, що підрозділи УДМС у Чернівецькій області поки відключені від сервісу «Електронна черга». Громадяни отримують послуги у порядку живої черги.

– Вклеїти фотокартку до паспорта-книжки з досягненням 25-літнього віку можна у будь-якому територіальному підрозділі ДМС України?

– Так, у період дії карантину ця послуга надається підрозділами Міграційної служби за місцем звернення незалежно від реєстрації місця проживання.

 – Я вийшла заміж, мені необхідно змінити паспорт на нове прізвище. Як це можна зробити в умовах карантину?

– Вам необхідно звернутися до підрозділу міграційної служби відповідно до місця проживання у визначені дні прийому та подати повний пакет документів на оформлення паспорта у вигляді ID-картки. Про умови оформлення паспорта громадянина України у  вигляді картки можна дізнатися тут: https://bit.ly/2TEhdle .

/// Від себе додамо, що послугу з оформлення паспорта громадянина України у підрозділах міграційної служби Чернівецької області можна отримати  у визначені для кожного тер-підрозділу дні прийому. Більше інформації за посиланням  https://bit.ly/3gr2LH5 .

Якщо ви не знайшли відповідь на своє запитання тут, звертайтеся з особистим повідомленням на сторінку «Міграційна служба у Чернівецькій області» у мережі «Фейсбук» https://bit.ly/2XELiCC , і ми радо вам допоможемо.

Управління ДМС у

Чернівецькій області