Вибір був зроблений свідомо – від нього й не відступив

25 травня – День філолога

У колективах педагогів загальноосвітніх шкіл, зокрема і Глибоцького району, вельми не часто можна зустріти вчителів-філологів чоловічої статі. Зазвичай, то є прерогативою жінок. І все ж, з викладачем української мови та літератури Тереблеченського загальноосвітнього закладу середньої освіти Володимиром Шлемком днями мав коротку розмову.

– Хто або що підштовхнуло Вас, Володимере Миколайовичу, до обрання саме фаху філолога?

– По-перше, я виріс у сім’ї педагогів, що правда не філологів, а по друге, великий вплив на мене мали вчителі Василь Перепичка та Іван Куликовський. На додаток вже з перших класів тягнувся до слова, української мови. У підсумку я спочатку вступив до Чернівецького педагогічного училища, а згодом із відзнакою закінчив заочне навчання на філфаці Чернівецького університету.

– Не секрет, що навіть після отримання диплому вишу, чимало з його випускників влаштовував своє життя далеко за межами школи. Нерідко – доволі успішно. Все-таки ви обрали загальноосвітній заклад і залишаєтесь у ньому досі. Не жалкуєте?

– Переконаний, що ні. Мій вибір фаху, як уже зазначав, був свідомим. Отож, і працюю вчителем-філологом от уже понад 25 років. Мені присвоєно кваліфікаційну категорію  «спеціаліст вищої категорії»,  відповідно і учні, яких навчаю, показують цілком гідні знання з української мови та літератури. І це найголовніше.

– Вдячний за відверті відповіді. Хай Вам таланить і надалі.

Вів розмову Василь Гейніш