Дорогу до кордону і КПП “Порубне” розширили та додали ще одну смугу

У Чернівецькій області ремонтують ділянку міжнародної траси М-19. Зокрема, мають капітально полагодити 5,1 кілометра дороги, яка веде до румунського кордону та контрольно-пропускного пункту «Порубне».

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук відвідав об’єкт та ознайомився із ходом робіт. За його словами, дорога до міжнародного автомобільного пункту пропуску є стратегічно важливою не лише для Чернівецької області, а й для всієї України.

– Вважаю, що це іміджевий будівельний проєкт. Шлях має бути таким, щоб вселяти віру кожному українцю у те, що ми також спроможні мати справжній європейський рівень нашої дорожньої інфраструктури, – зазначив голова ОДА.

Найскладніший етап позаду, каже підрядник, зараз дорожнє полотно готують до асфальтування. Паралельно вздовж траси облаштовують нове освітлення.

– Дорогу розширили на 4 метри. Додалася іще одна смуга для відстою транспорту, тож організацію руху буде змінено. Однак проїзд стане безпечнішим та комфортнішим, – розповів начальник Чернівецької дільниці ТОВ ПБС Олександр Ластівка.

Ремонт цієї ділянки траси поблизу державного кордону фінансують із державного бюджету. Обійдеться він у 120 мільйонів гривень. Усі роботи підрядник планує закінчити за два місці.

Про це інформує пресслужба Чернівецької ОДА.