Буковинка відмовилась від обсервації після повернення з Румунії: суд оголосив несподіване рішення

Буковинка відмовилась від обсервації після повернення з Румунії: суд оголосив несподіване рішення
У Чернівецькій області суд звільнив від покарання місцеву жительку, яка після повернення з-за кордону відмовилась від обов’язкової двотижневої обсервації.

Відповідна постанова Глибоцького районного суду оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень, пише molbuk.ua

У матеріалах суду йдеться, що 22 квітня жінка заїхала на територію України через пункт пропуску “Порубне” та відмовилась від обов’язкової госпіталізації до визначеного місця обсервації – до Глибоцького професійного ліцею.

У судовому засіданні вона свою вину у вчиненому правопорушення визнала. Вона пояснила, що справді перетинала кордон, оскільк поверталася із міста Ясси в Румунії. Вона також сказала, що супроводжувала свого чоловіка на лікування, оскільки він має низку складних захворювань.

Також жінка сказала, що запропоноване місце для обсервації не має належних умов для проживання, а тому вона із чоловіком вирішили відмовитися від перебування у Глибоцькому ліцеї та самоізолювалися вдома.

Чоловік обвинуваченої підтвердив пояснення дружини та повідомив, що у них з жінкою на утриманні перебувають шестеро дітей, одна з яких страждає онкологічним захворюванням. Крім цього, вони просто не могли залишити без нагляду дітей на термін обсервації, а це 14 днів.

Глибоцький районний суд визнав жінку винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.44-3 КУпАП. Водночас суд вирішив звільнити її від адміністративної відповідальності та оголосити їй усне зауваження, а провадження по справі закрити.

Раніше на Буковині суд покарав штрафом чоловіка, який втік із обсервації.