Трійця 2020: які трави збирають на Трійцю і навіщо їх святити

Трійця 2020: які трави збирають на Трійцю і навіщо їх святити.

У неділю, 7 червня 2020 року, рівно через 50 днів після Великодня, відбудеться святкування Святої Трійці. Вважається, що саме в цей день будь-яка трава має особливе значення. Саме тому, на Трійцю, храми, церкви і будинки прийнято прикрашати різними травами і квітами. Крім того, існують повір’я, що свідчать, що зібрані трави на Трійцю служать відмінними оберегами в будинку. Редакція tochka.net розповість тобі, які трави на трійцю можна святити.

Які трави збирають на Трійцю


Головне, що зазвичай вибирають святити на Трійцю – це польові квіти і трави. За традицією, їх прийнято ставити в церкві, а залишені трави в Свято-Троїцькій Сергієвій Лаврі вважаються епіцентром великої урочистості. Троїцькі трави захищають будинок від непрошених гостей, і нечистої сили. Так які трави можна святити на Трійцю і які трави зазвичай ставлять в церкві на Трійцю?

  1. Чебрець, який ще називають тим’яном. Його часто використовують в парфумерії та кулінарії через насиченість аромату. Чебрець зібраний на Трійцю вважається жіночою травою, яка допомагає при безплідді і оберігає родину.
  2. Аїр – вічнозелена рослина, яке заряджає позитивною енергією.
  3. Любисток вважається важливим оберегом від вроків. Раніше вважалося, що ця рослина може допомогти в приворотах на другу половинку. Тоді, любисток ріс біля кожного будинку, а незаміжні дівчата вплетаті його собі в волосся.
  4. Пижма в народі є жіночою квіткою, яка зберігає молодість і красу. У далекі часи пижму підкладали, щоб здійснити аборт, але, якщо жінка не вагітна, ці квіти можуть стати відмінними оберегом від нечесті в будинку.
  5. Полинь обов’язково збирали усі, хто боявся русалок, які в День Святої Трійці могли залоскотати до смерті будь-якого, хто гуляв один в лісі. Відвари полині заспокоюють нервову систему, тому саме її найчастіше святять на Трійцю.
  6. М’ята має властивість заспокоювати і створювати атмосферу любові. Вона допомагає притягувати фінанси і захищає від злих людей.