Буковинські митники вилучили 30,649 м3 товару “кілки загострені, для садівництва” вартістю понад 207 тисяч гривень

Факт адмінправопорушення встановлено співробітниками Буковинської митниці за результатами проведення аналітично-пошукової роботи, посилення контролю за переміщенням транспортних засобів та товарів, вжиття заходів з викриття схем незаконного переміщення через митний кордон України предметів, обмежених або заборонених до переміщення.

Так, з митної території України в зону митного контролю МАПП «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет» Буковинської митниці Держмитслужби заїхав вантажний автомобіль «VOLVO» з причепом під керуванням водія фірми-перевізника з м.Чернівці. Згідно документів відправником та декларантом товару “готові вироби з деревини – кілки загострені для садівництва”, код товару УКТЗЕД – 4421, виступає товариство з Житомирської області, отримувачем – фірма з Туреччини, покупцем – підприємство з Великобританії.

Митним органом було прийнято рішення про проведення повного митного огляду товару.

За результатами проведеного огляду встановлено факт не заявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товар, а саме: його назву та код УКТ ЗЕД (в вантажному приміщенні транспортного засобу знаходився товар, який класифікується в товарній позиції 4404 та обмежений законодавством України до вивезення). Також вчинено дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару «підпірки для дерев, обкоровані, оциліндровані, загострені з одного боку» – для експорту зазначеного товару необхідний Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій.

За даним фактом запроваджено справу про порушення митних правил. Предмети ПМП кількістю 30,649 м3 попередньою вартістю 207 360 грн. вилучено на склад митниці.