Жителі села Стерче піднялися проти будівництва асфальтного заводу біля їх помешкань

Сьогодні, 07 травня, відбулася зустріч мешканців села Стерче Глибоцької ОТГ з головою громади Григорієм Ванзуряком та заступником голови Глибоцької РДА Василем Барарюком, старостою Наталею Будей, депутатами села. У ході зібрання мешканці села  виявили обурення щодо будівництва асфальтного заводу, який зводиться для капітального ремонту дороги М-19.

Як зазначив Григорій Степанович, вчора відбулася зустріч представників ОТГ та Глибоцької РДА з представником підрядника. Суть зустрічі: на земельній ділянці, яка знаходиться на території Тереблеченської ОТГ та межує з житловим масивом с.Стерче почали споруджувати мобільний комплекс для робіт з капітального будівництва дороги. Жителів обурило повідомлення власника ділянки  що у нього будується асфальтний завод.

За результатам зустрічі у Глибоцькій РДА створена комісія, яка запросила у підрядника належні документи.

Вчора було отримано відповідь, саме з цього приводу очільники району та громади зустрілися з мешканцями села.

По обладнанню підрядник підтвердив, що вони встановлюють мобільну грунтозмішувальну установку для приготування сумішей без підігріву і на його твердження всі параметри розриву збережені, хоча жодного погодження не було надано на розгляд ні депутатам, ні керівництву РДА.

Земельна ділянка, на якій розташований об’єкт, не відповідає цільовому призначенню по встановленню цього комплексу.  Паспорт обладнання і технічні характеристики на зустрічі не були представлені. Підрядник мотивував тим, що обладнання нове, лиш куплене, що розриви збережені, а паспорт буде після встановлення.

За результатами перемовин було узгоджено, що комісія Глибоцької РДА до сьогоднішнього дня, а саме 7-го травня надасть висновки щодо розгляду звернення мешканців с. Стерче.

Голова громади Григорій Ванзуряк звернувся до керівництва служби автомобільних доріг з проханням ретельно віднестися до цієї справи та знайти нове місце для встановлення даного обладнання.

 

P.S. Як стало відомо, підрядчик пішов на зустріч мешканцям села і з сьогоднішнього дня почав перевозити обладнання на інший майданчик, який відповідає всім технічним нормам.