У реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебувають четверо пацієнтів на неінвазивній вентиляції легень

🔹Із 25 лютого за стаціонарною медичною допомогою через COVID-19 звернулися 909 буковинців.

🔹У медичних закладах області станом на 27 квітня перебувають 498 людей.

🔹Із них у 207 пацієнтів підтверджено коронавірус, решта – з підозрою.

🔹За минулу добу до лікарень госпіталізували 20 осіб.

🔹У медичних закладах станом на 27 квітня перебувають 57 пацієнтів у важкому стані, з них у реанімаціях – 45, на апаратах штучної вентиляції легень – 8.

▪️У реанімації обласної клінічної лікарні є 18 пацієнтів, троє з них підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Ідеться про двох хворих, яким більше 60-ти років, та молоду 30-річну жінку, у них важкі форми пневмонії. Також у пацієнтів ниркова недостатність; вони тривалий час лікуються методом гемодіалізу.

▪️Двом дітям надають допомогу у реанімації обласної дитячої лікарні. У стабільно важкому стані залишається 5-річна дівчинка, у якої пневмонія та підтверджено коронавірус. Вона підключена до апарату штучної вентиляції легень. Також на вихідних госпіталізували хлопчика із важкою формою анемії та підозрою на COVID-19. Стан його важкий, але виною тому не вірусна інфекція, а основне захворювання.

▪️11 хворих є у реанімації Чернівецької міської лікарні №1, троє з них із підтвердженою коронавірусною інфекцією – на апаратах штучної вентиляції легень.

▪️У Хотинській центральній районній лікарні двоє пацієнтів із підозрою на COVID-19 у важкому стані на кисневій підтримці.

▪️У Сторожинецькій ЦРЛ є 15 пацієнтів у важкому стані. У реанімації лікують п’ятьох, один із них із підозрою на COVID-19 – на апараті ШВЛ.

▪️У реанімації Глибоцької центральної районної лікарні перебувають четверо пацієнтів на неінвазивній вентиляції легень, двоє з них – у критичному стані.

▪️П’ятьох пацієнтів із підозрою на коронавірус лікують у реанімації Новоселицької ЦРЛ. Вони на кисневій підтримці.