У Чернівецькій області стартує проєкт «Буковинська молодь обирає здоров’я» в умовах карантину

У час, коли різноманітні виклики (challenge) набирають все більшої популярності, а турбота про власне здоров’я стала нагальнішою, пропонуємо учнівській молоді долучитись до обласного проєкту «Буковинська молодь обирає здоров’я» в умовах карантину, який триватиме з 27 квітня по 10 травня 2020 року.

Ідея заходу проста: впорайся з викликами та продемонструй власний результат.

Проєкт складається з п’яти завдань, у ході яких потрібно виконати певні дії та за підсумками поділитись світлинами або відеозаписами у соціальних мережах.

Допомагати долати виклики буковинцям будуть ментори (наставники) проєкту, які є фахівцями у певних різновидах діяльності. Вони проведуть онлайн зустрічі на власних сторінках у соціальних мережах, в ході яких можна долучитись до майстер-класів та тренувань кожному охочому.

Ментори проєкту: Інна Яковлєва (Inna Iakovlieva), кандидатка технічних наук, доцентка кафедри комп’ютерних систем та мереж ЧНУ ім. Ю. Федьковича, мисткиня; Наталія Пазюк (Nataliya Paziuk), журналістка, засновниця кулінарного блогу «Зефір»; Роман Пазюк (Roman Paziuk), доцент кафедри журналістики ЧНУ ім. Ю. Федьковича; Оксана Руснак, майстриня спорту України, тренерка-викладачка з художньої гімнастики Чернівецької обласної ДЮСШ; Геннадій Водовоз (Gena Vodovoz), кандидат в майстри спорту, тренер Чернівецької обласної ДЮСШ та команди першої ліги «Che Basket».

Завдання (виклики) обласного проєкту «Буковинська молодь обирає здоров’я» в умовах карантину:

1.Фітнес вдома – інстаграм порадник
– Прийняти участь у онлайн тренуванні з менторами Оксаною Руснак, майстринею спорту України, тренеркою-викладачкою з художньої гімнастики Чернівецької обласної ДЮСШ та Геннадієм Водовозом, кандидатом в майстри спорту, тренером-викладачем Чернівецької обласної ДЮСШ.
– Записати відео тривалістю 1 хв. з комплексом фізичних вправ у домашніх умовах з обов’язковим використанням підручних засобів (стілець, шарф, пляшки і т.д.)
– Завантажити відео в мережу з хежтегами: #БуковинськаМолодьОбираєЗдоровя#SportChallenge
– Передати естафету другу.

2. Екологічний пензлик
– Прийняти участь у онлайн майстер-класі живопису з ментором Інною Яковлєвою, кандидаткою технічних наук, доценткою кафедри комп’ютерних систем та мереж ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
– Намалювати власний малюнок.
– Завантажити малюнок в Iнтернет мережу з хежтегами: #БуковинськаМолодьОбираєЗдоровя#живопис

3.Майстер-клас кулінарії «Корисна тарілочка»
– Прийняти участь у онлайн зустрічі з ментором Наталкою Пазюк, журналіскою, засновницею кулінарного блогу «Зефір».
– Записати відео рецепт приготування корисної страви (сендвічі без майонезу, овочеві закуски, другі страви таке інше). Хронометраж – 5 хв.
– Завантажити відео в Iнтернет мережу з хежтегами: #БуковинськаМолодьОбираєЗдоровя#КориснаТарілочка

4.Соціальний плакат «Я обираю здоров’я»
– Прийняти участь у онлайн зустрічі з ментором Романом Пазюком, доцентом кафедри журналістики ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
– Розробити соціальний плакат, який пропагує здоровий спосіб життя. Формат – А4. Плакат може бути намальований, як засобами комп’ютерної графіки так і олівцями, пензлями, фарбами.
– Завантажити плакат в Iнтернет мережу з хежтегом #БуковинськаМолодьОбираєЗдоровя

5.Цитатник здоров’я
– Завантажити в соціальну мережу власне фото з цитатою відомого автора, щодо пропаганди здоров’я, чистоти, екології, гігієни (приклад: «Спершу наведи лад у своїй кімнаті, а вже потім берися за решту світу.» ДжеффДжордан»). Додати хежтеги: #БуковинськаМолодьОбираєЗдоровя#ЦитатникЗдоровя

*З викликами потрібно впоратись до 10 травня 2020 року

Деталі у наказі ДОН: http://oblosvita.com/…/29160-u-chernvecky-oblast-startuye-p…