Буковинські митники на ПП «Порубне-Сірет» затримали килими вартістю понад 2 млн. гривень

Співробітники Буковинської митниці Держмитслужби вилучили майже 2 тис. килимів через неправдиві відомості щодо їх вартості, кількості, умов поставки та країни походження.

Дане порушення митного законодавства встановлено під час переміщення вантажу через пункт пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет».

Згідно поданих водієм турецької фірми–перевізника до митного контролю документів товар «Килими та килимове покриття» у кількості майже 2 тис. одиниць переміщувався до одного з підприємств столиці України. За вище вказаними документами, відправник та продавець товару – дві фірми з Туреччини.

Під час здійснення митних формальностей, за результатами аналітично-пошукових заходів, наявних індикаторів ризиків та завдяки співпраці з УСБУ в Чернівецькій області, митники прийняли рішення про проведення поглибленого огляду товару. У результаті встановлено, що кількість килимів менша від зазначеної в ТСД, та виявлено подвійний пакет документів на вантаж. Вартість килимів виявилась набагато більшою, ніж про те заявлено у поданих для здійснення митних формальностей документах. Також у ході вивчення документів встановлено, що частина килимів виготовлена в Ірані.
Таким чином, вчинено дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.

Складено 2 протоколи про ПМП за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Справи буде скеровано до суду, який визначить покарання для порушників.