Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 19 квітня

▪️За останню добу захворіли 343 особи, з них 26 дітей та 53 медичні працівники. Госпіталізовано 97 осіб. За останні 24 години зафіксовано 8 летальних випадків. 72 особи одужали, серед них 1 дитина та 12 медичних працівників.

▪️Багато хто не дотримався рекомендації залишатися вдома у Вербну неділю та відвідав церкву, унаслідок цього на 4-5 день зафіксовано зростання кількості захворювань на коронавірусну інфекцію.

▪️Наразі в Україні на COVID-19 хворіє 358 дітей, з них 199 – молодші 9 років. Лікування кожної дитини проходить під повним контролем Міністерства охорони здоров’я України.

▪️На сьогодні у 243 лікарнях першої хвилі, визначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусною хворобою, є 2071 апарат штучної вентиляції легень. Наразі задіяно 175 апаратів, тобто трохи більше 8%.

▪️Все лікування, яке хворий на COVID-19 отримує у стаціонарних умовах, безкоштовне, в тому числі й підключення до апарату штучної вентиляції легень.

▪️Смог, який відчувається у Києві, спричинений горінням трав’яного настилу, що сталося в Житомирський області. Зараз служби ДСНС локалізують ці пожежі, і з 9 осередків підпалу більша частина вже локалізована.

▪️Сьогодні смог у Києві вже зменшився, однак МОЗ рекомендує менше виходити на вулицю, особливо у ранковий час, та щільно зачиняти вікна, щоб дим не проникав у помешкання.