Карантин: змінено порядок застосування штрафних санкцій за податкові порушення

Новим Законом України № 540-IX від 30.03.2020року “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)” визначено, що за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року, штрафні санкції не застосовуються – роз’яснюють у податковій службі області. Але є і виключення -це не стосується штрафних санкцій за:

перше- порушення вимог до договорів довгострокового страхування життя чи договорів страхування в межах недержавного пенсійного забезпечення, зокрема, страхування додаткової пенсії

друге – відчуження майна, яке перебуває у податковій заставі, без згоди контролюючого органу;

третє – порушення вимог законодавства в частині: обліку, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів; цільового використання пального, спирту етилового платниками податків; обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками; здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального; здійснення суб’єктами господарювання операцій з реалізації пального або спирту етилового без реєстрації таких суб’єктів платниками акцизного податку;

четверте – порушення нарахування, декларування та сплати податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати.

Також, протягом періоду з 1 березня по 31 травня 2020 року платникам податків не нараховується пеня, а нарахована, але не сплачена за цей період пеня підлягає списанню.

 

Проводь карантин з користю – ознайомся з податковими нормами для платників єдиного податку ІІ групи

Фахівці Головного управлінні ДПС у Чернівецькій області підготували інформаційну брошуру – для платників єдиного податку ІІ групи та розмістили її електронну версію на офіційному порталі територіальні органи ДФС у Чернівецькій області. Брошура дозволяє отримати повну інформацію як приватними підприємцями так і майбутнім платникам.

Ознайомитися з брошурою «Від А до Я для фізичних осіб – платників єдиного податку ІІ групи» розміщено за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/listivki-ta-broshuri/414375.html. Також брошуру можна роздрукувати у зручному форматі.

Відеоурок від податкової № 5

Податкова служба продовжує серію відеоуроків, у яких роз’яснює, як правильно користуватися електронними сервісами.

П’ятий відеоурок присвячено поданню звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску.

Переглянувши відеоурок, користувачі зможуть дізнатися, як створити та правильно заповнити в Електронному кабінеті цей звіт, а також підписати та відправити його до контролюючого органу.

Також відео доступне на https: //www.youtube.com/watch?v=P7aWuNOIwM0&feature=youtu.be.