Департамент освіти і науки Чернівецької обласної закликає не залишились осторонь заклади освіти Буковини у боротьбі з поширення коронавірусної інфекції COVID-19

Сьогодні ми переживаємо складні часи, проте нас усіх об’єднує спільне завдання – зупинити поширення коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні. Не залишились осторонь і заклади освіти Буковини, які активно приєднуються до волонтерських рухів та допомагають буковинським медикам.

Наші заклади долучились до виробництва засобів індивідуального захисту медичним працівникам. Зокрема, станом на 07.04.2020 року виготовлено:

1. Державний вищий навчальний заклад «Чернівецький політехнічний коледж», директор Фесік Людмида Іванівна:
– 25 костюмів для медичних працівників (куртка, штани, фартух), ще 25 костюмів в роботі (матеріали надані ГО «Гідність Буковини», замовник Н.Ш.Фрунзе);
– 50 медичних масок передані Садгірському геріатричному пансіонату (замовник В.І.Дорош);
– 50 медичних масок передано бійцям ООС (замовник Д.М.Чернишов);
– виготовлено 6 адапторів для апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) за замовленням лікарів реаніматологів обласної клінічної лікарні.
2. Вище професійне училище № 3 м. Чернівці, директор Нікішина Олеся Валентинівна (одноразова акція):
– 20 комбінезонів багаторазового використання для лікарів-інфекціоністів, ще 24 комбінезони в роботі (матеріали надані замовником ГО «Гідність Буковини», Н.Ш.Фрунзе);
3. Професійно-технічне училище № 8, м. Чернівці, директор Цвірінько Роман Степанович:
– періодично шиють медичні маски, медичні ковпаки за замовленням працівників терапевтичного відділення лікарні швидкої медичної допомоги м.Чернівці.

Не чекайте особливої нагоди, щоб подякувати медичним працівникам за їхню щоденну працю та ризик. Їм зараз, як ніколи, потрібна наша підтримка. Навіть просте “дякую” багато чого варте!