За «квартирантів» необхідно подати декларацію і заплатити податок

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, що буковинці, які здають житло в оренду, зобов’язані подавати декларацію про майновий стан та доходи до 1 липня 2020 року.

Податківці підготували відеоурок присвячений заповненню декларації про майновий стан і доходи громадян. Детальніше на офіційному порталі за посиланням: https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/412310.html .

Зразки заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-/zrazki-zapovnennya-podatkovoi-deklaratsii/

Мінімальна сума орендного платежу визначається за Методикою визначення мінімальної суми орендного платежу за нерухоме майно фізичних осіб, затверджено постановою КМУ від 29.12.2010 р. № 1253, виходячи з мінімальної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомості з урахуванням місця її розташування, інших функціональних та якісних показників, що встановлюються органом самоврядування села, селища, місця, на території яких вона розташована.

До прикладу, у м. Чернівцях мінімальна вартість місячної оренди квадратного метру становить 5,36 грн.; для виробничої діяльності – 10,72 грн. У разі здавання в оренду нерухомості для комерційної діяльності мінімальна вартість місячної оренди одного квадратного метру складає 16,08 грн.