За порушення обсервації оштрафували на 17 тисяч п’ятьох осіб

У Києві складено більше 460 протоколів за порушення карантинного режиму, п’ять осіб було оштрафовано за порушення режиму обсервації.

Про це Кличко заявив під час онлайн прес-конфренції.

“На сьогоднішній день поліція склала вже 466 протоколів на порушників, і тільки з них на порушників обсервації за два дні склала більше 60 адміністративних протоколів”, — сказав Кличко.

Мер додав, що п’ять з них заплатять штрафи в розмірі 17 тис. грн, рішення щодо інших знаходяться на розгляді суду.

Кличко нагадав, що згідно із законодавством, перше порушення режиму обсервації або самоізоляції передбачає штраф в розмірі 17 тис. грн, при повторному порушенні – 34 тис. грн, а третє порушення — кримінальне покарання.

2 квітня у Києві зафіксована перша смерть від коронавірусу — у столиці помер 70-річний чоловік, число заражених зросло до 161.

Загалом, станом на ранок 2 квітня, в Україні підтверджено 804 випадки COVID-19, 13 осіб одужали, 20 померли від ускладнень.

У МВС Україні допустили, що пік епідемії коронавірусної інфекції очікується в період між 15 і 25 квітня, а карантинні заходи можуть продовжити до 15 травня. Наразі карантин діє до 24 квітня.

1 квітня на нараді в ОП обговорювалася можливість запровадження в Україні режиму “усі в масках” з 6 по 24 квітня та обмеження на перебування людей на вулиці в межах посилення карантину.