Протест на Порубному: далекобійники вийшли підтримати колег, які застрягли на кордоні з Туреччиною

Наразі там без їжі і води перебуває близько 90 буковинців. Близько 50 перевізників та водіїв провели мирну акцію протесту на КПП «Порубне». У такий спосіб намагалися підтримати далекобійників, які застрягли на кордоні з Туреччиною. Їх не пускають, адже Туреччина 21 березня закрила свої кордони. Серед 800 людей, які наразі вже 10 днів заблоковані на кордоні з Туреччиною, близько 90 – це жителі Чернівецької області. Учасники мирної акції на КПП «Порубне» розповіли журналістам ІА АСС, що водії фур та пасажири знаходяться на закинутому аеродромі. Людей нікуди не випускають. Фактично, вони залишилися без води, без душу, без харчування.

До протестувальників на Порубне приїхали представники Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області та радниця голови Чернівецької ОДА Наталія Райлян.

Прес-служба МЗС у коментарі 24 каналу повідомила, що станом на сьогодні на болгарсько-турецькому кордоні перебуває 55 вантажних авто. Справа перебуває на контролі посольства України в Турецькій Республіці та МЗС України.

«МЗС України разом із причетними компетентними органами вживає усіх заходів для вирішення питання пропуску українських вантажівок. Зокрема, про це йшлося у ході телефонної розмови міністрів закордонних справ України та Турецької Республіки 27 березня. Наші консули надають українським перевізникам максимальну допомогу і сприяння», – зазначили в МЗС.

Джерело: Сайт http://acc.cv.ua/