У Чернівцях з лікарні виписали першого пацієнта, який одужав від коронавірусу

У Чернівцях з лікарні виписали першого пацієнта, який одужав від коронавірусу.

Про це під час брифінгу розповів голова Чернівецької облдержадміністрації Сергій Осачук.

“Після отримання повторного негативного результату аналізів пацієнта, в якого першим виявили коронавірус, його сьогодні виписали з обласної лікарні, де він проходив лікування. У нього був нескладний перебіг хвороби і зараз він уже повертається до рідного дому”, – сказав Осачук.

Голова облдержадміністрації також зазначив, що декілька днів пацієнт ще перебуватиме вдома у самоізоляції під наглядом медиків.

“Хотів би також наголосити, що усі ті превентивні заходи, які у нас розпочалися ще два місяці тому, – інформаційна кампанія, температурний скринінг на кордоні, попередження усіх, хто повертається із країн, де вже були зафіксовані випадки цього захворювання. А також свідома позиція нашого співгромадянина, який сам звернувся до лікарів із симптомами та повідомив, що нещодавно повернувся з Італії, – усе це разом дозволило нам говорити не лише про першого хворого на коронавірус пацієнта, а й про першого, який одужав від цієї інфекції”, – додав голова Чернівецької ОДА.

За словами посадовця, сам пацієнт не захотів спілкуватися із пресою через втому, яка у нього накопичилась за увесь час хвороби.