На 3 роки засуджено водія, який у стані алкогольного сп’яніння на автомобілі вчинив ДТП

До 3-х років позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки засуджено водія, який  у стані алкогольного сп’яніння на автомобілі вчинив ДТП, в результат якого від отриманих травм загинула пенсіонерка – жителька нашого району.

Глибоцьким районним судом винесено вирок, яким засуджено водія, який за кермом автомобіля у нетверезому стані збив пенсіонерку, яка від отриманих травм померла у лікарні. ДТП трапилося у селі Тереблече Глибоцького району.

Зокрема 16 червня 2019 року близько 11 годин 00 хвилин, в ясну погоду без опадів, обвинувачений водій на справному автомобілі марки «ВАЗ 21074» рухався заднім ходом узбіччям по вул. Центральній в населеному пункті с. Тереблече Глибоцького р-ну, збив жінку-пішохода. Жінка отримала числення переломи ребер, ключиці, лопатки, розриви та крововиливи. Від отриманих травм потерпіла через два тижні померла у лікарні. У його крові водія виявлено 3,21 проміле алкоголю, що відповідає дуже важкій стадії алкогольного сп’яніння. У суді підозрюваний частково визнав свою вину. Намагався довести, що після аварії самостійно допоміг потерпілі та доправив її до лікарні. А потім поїхав додому, де випив більше половини пляшки горілки та ліг спати. Проте результати експертиз та покази свідків, які одразу після аварії відчували запах алкоголю від підозрюваного водія переконали суд, що він вчини ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Це суд визнав обтяжуючою обставиною. А заяву сина загиблої, який вказав, що жодних претензій до підсудного немає, бо той відшкодував йому збитки, суд відніс до пом’яшуючих обставин.

Прокурор  Сторожинецької місцевої прокуратури     Ігор Димчук