Відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Глибоцької селищної ради

16 березня, о 11:00 відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  Глибоцької селищної ради

 

За результатами доповідей та виступів комісія  вирішила:

 

  1. Подану інформацію взяти до відома.
  2. Тимчасово припинити роботу Глибоцького ринку Райспоживспілки, за виключенням торгівлі продовольчими товарами. Реалізацію продуктів харчування здійснювати виключно на території ринку. Покласти персональну відповідальність на директора ринку за проведення дезінфекційних  заходів до та після здійснення торгівлі.
  3. Заборонити:

1) відвідування закладів освіти її здобувачами;

2) проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 50 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

3) роботу кінотеатрів, театрів, дитячих розважальних центрів, розважальних закладів, творчих вечорів, спортивних комплексів, спортивних залів.

  1. Організаційному відділу Глибоцької селищної ради провести зустрічі з керівниками основних релігійних організацій щодо можливості проведення служби і служінь у максимально дистанційний варіант.
  2. Призупинити роботу на автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі населених пунктів Глибоцької ОТГ.
  3. Продовжити проведення заходів поточної дезінфекції у місцях масового скупчення людей (автомобільний, залізничний вокзал, магазини, заклади громадського харчування, тощо)
  4. Перевести діяльність всіх закладів освіти в режимі дистанційного навчання
  5. Обмежити доступ сторонніх осіб до адміністративних будівель Глибоцької об’єднаної територіальної громади
  6. Скасувати на час дії карантину  проведення особистих прийомів громадян в Глибоцькій ОТГ. Перевести роботу з документами в електронний документообіг або засобами поштового зв’язку. (за можливості)
  7. Керівникам структурних підрозділів Глибоцької об’єднаної територіальної громади надати номери телефонів та електронних адрес. Організаційному відділу забезпечити оприлюднення контактів (електронні адреси, номери телефонів) для зв’язку з населенням.
  8. Рекомендувати керівникам підприємств установ та організацій всіх форм власності:
  • запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань;
  • передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливість здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою квартування.
  1. Організаційному відділу Глибоцької селищної ради посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо:
  • дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил запобігання зараження коронавірусом;
  • обмеження пересування в громадських місцях без крайньої потреби;
  • обмеження проведення культурних, політичних,    спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян, виключити планування таких заходів, у тому числі пов’язана з виїздом жителів Глибоцької ОТГ за кордон до стабілізації ситуації;
  • скасування або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій всі заходи та засідання колегіальних та дорадчих органів, у тому числі органів місцевого самоврядування;
  1. Директору КНП центру ПМСД Глибоцької селищної ради щоденно до 10.00 год. подавати інформацію за формою щоденного моніторингу та звітності  заходів з попередження поширення COVID-19.
  2. Фінансовому відділу Глибоцької селищної ради підготувати проект розпорядження щодо виділення з резервного фонду 100 000 грн. для інфекційного відділення КНП “ГЛИБОЦЬКА ЦРЛ”.
  3. Глибоцькому територіальному центру соціального обслуговування забезпечити у визначених населення продовольством та предметами першої необхідності в режимах доставки, особливо щодо осіб похилого віку, які мають найбільший ризик настання летальних наслідків, відвідати їх за місцем проживання та взяти на особистий контроль.
  4. Економічному відділу Глибоцької селищної ради та старостам провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання (магазини, продуктові торгові площі, сфера послуг тощо) щодо:
  • Забезпечення працівників засобами захисту та належної безперебійної організації постачання та відпуску продовольчих товарів
  • Дотримання дистанції між покупцями згідно рекомендацій МОЗ.
  1. Банківськми установам вжити заходів щодо регулярної та належної дезінфекції банкоматів та терміналів самообслуговування, приміщень банківських установ.
  2. Організаційному відділу Глибоцької селищної ради підготувати та оприлюднити звернення до жителів громади, які повернулись, повертаються або планують повернутися з-за кордону.