Пожежа в житловому будинку с. Карапчів

01 березня 2020 року на ПЗЧ ДПРЧ-14 надійшло телефонне повідомлення про пожежу в житловому будинку в с. Карапчів.  До місця виклику було направлено ДПРЧ-14, МПО с. Купка та МПО с. Йорданешти.  На момент прибуття рятувальників було виявлено травмовану внаслідок пожежі, дівчину 2008 р.н..   Після надання медичної допомоги працівниками ШМД смт Глибока, направлена до реанімаційного відділення ЛШМД м. Чернівці. Стан дівчини тяжкий.

Якщо ви, цінуєте життя і не хочете піддати небезпеці своїх близьких, запам’ятайте та обов’язково дотримуйтесь, таких основних вимог:

1.Не доручайте пічне опалення дітям; 2. Ні в якому разі не залишайте дітей одних вдома, коли розпалена пічка; 3. Не застосовуйте для розпалення печей легкозаймисті речовини; 4. Обов´язково очистіть димоходи та печі від сажі; 5. На горищах усі труби і стіни, в яких проходять димові канали, повинні бути заштукатурені та побілені, а ні в якому разі не обклеєні шпалерами, аби можна було чітко побачити тріщини та пошкодження, що можуть з’являтись у процесі експлуатації.

Мушу зазначити, що в нашому районі вже трапилися випадки пожеж причиною яких є саме недотримання цих правил. Також, з початку 2020 року травмовано двох осіб, одна особа загинула.

   Руслан КРОЙТОР – начальник Глибоцький районний сектор Управління ДСНС