Мерседес вартістю 200 тисяч вилучили буковинські митники через приховані цигарки

Тютюнові вироби було приховано в порожнинах порогів автівки, а також в середині паливного бака, переобладнаного шляхом встановлення додаткової перегородки.

За останні дні це вже другий випадок, коли у результаті аналітично-пошукової роботи співробітники Буковинської митниці Держмитслужби перешкоджають ділкам незаконо перемістити підакцизний товар до Румунії.

Цього разу водій автомобіля “Mercedes S-500” разом з пасажирами переміщувались до Румунії через пункт пропуску «Порубне-Сірет» по ”зеленому коридору”, чим засвідчили відсутність товарів для декларування. В такому випадку, відповідно до ч.6 ст.366 Миткного Кодексу України, громадяни звільняються від подання письмової митної декларації, однак це не означає звільнення від дотримання обов’язкового дотримання порядку переміщення товарів через митний кордон України.

Під час здійснення митного контролю у митників виникла підозра щодо наявності в автомобілі товарів, що переміщуються з приховуванням від митного контролю. Під час поглибленого огляду працівники митниці виявили 1370 пачок цигарок “ROTHMANS”, які було приховано в спеціально виготовленому тайнику, а також в обладнаних та пристосованих конструктивних ємностях транспортного засобу.

За даним фактом у відношенні чернівчанина складено протокол, відповідно до якого тютюнові вироби вітчизняного виробництва з акцизною маркою України вартістю майже 48 тисяч гривень та транспортний засіб 1999 р.в. зі спеціально виготовленими сховищами, оцінений у 200 000 гривень, вилучено. Рішення – за судом.

24.02.2020