На Буковині далекобійники беруть участь в акції “за прозорість видачі дозволів”

Приблизно 30 вантажівок їздять дорогою від Магали до пункту пропуску «Порубне» та назад.

За словами водія Олексія Пєшко, автомобільна інспекція надто довго видає дозволи на транзитні перевезення. Учасники акції вимагають скасувати електронне бронювання цих документів, пише UA:Буковина.

Водночас сьогодні акцію влаштували також і в урядовому кварталі Києва. Про це повідомила кореспондентка Суспільного. За словами президента Асоціації міжнародних перевізників Леоніда Костюченка, дозволів на міжнародні перевезення бракує, їх недостатньо для перевізників в електронній системі.

До п’ятниці опрацюють усі пропозиції перевізників – про таке сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій. За його словами, система електронного бронювання дозволів має побороти корупцію у галузі міжнародних перевезень.

Електронне бронювання дозволів на міжнародні вантажні перевезення у Міністерстві інфраструктури запровадили з січня цього року. Це – обов’язковий документ для виїзду перевізника за кордон. Раніше, щоб його отримати, треба було звертатися до управлінь “Укртрансбезпеки”. Зараз заявку потрібно подавати через електронний портал.