За добу іноземці намагались тричі підкупити буковинських прикордонників

НА БУКОВИНІ ПРИКОРДОННИКИ ЗАФІКСУВАЛИ 11 СПРОБ ДАЧІ ХАБАРІВ

Дедалі частіше прикордонникам Чернівецького загону доводиться фіксувати та затримувати іноземців, що за хабар намагаються втягнути правоохоронців у свої брудні оборудки.

Так, тільки за останній тиждень в п’яти випадках затримано чотирьох громадян Румунії та одного Молдови, які під час перетину кордону пропанували прикордонникам хабар.

Останні три випадки відбулися вчора, 29 січня, в пункті пропуску «Порубне» та «Мамалига», де іноземці спробували підкупити прикордонників гривнею, румунськими леями та євро валютою. За кошти чоловіки сподівалися безперешкодно перетнути кордону з відсутнім страховим полісом «Зелена карта», проїхати поза чергою та здійснити похід в магазин безмитної торгівлі під час в’їзду в України.

Від усіх запропонованих коштів прикордонники відмовилися. Натомість задокументували спроби надання неправомірної вигоди посадовим особам Держприкордонслужби та передали затриманих осіб працівникам Національної поліції.

Варто сказати, що з початку 2020 року прикордонники затримали 11 іноземців, серед яких громадяни Румунії, Молдови та США, які спробували втягнути охоронців кордону у протиправну діяльність пропонуючи хабарі.