У Чернівцях поліцейські затримали фальшивомонетника

Співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області та обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ викрили зловмисника, який займався збутом підробленої іноземної валюти на території Чернівців.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 2 статті 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України, поліцейські з’ясували, що 43-річний житель обласного центру розповсюджував фальшиві купюри євро.

Зокрема, задокументовано декілька фактів збуту підробленої валюти на загальну суму 6,5 тисяч євро.

3-го січня співробітники поліції затримали зловмисника та оголосили йому про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою. Йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області