Буковина: 25 тисяч пачок цигарок на суму 1 млн. грн. вилучили податкові міліціонери

Днями, співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Чернівецькій області спільно з працівниками Національної поліції в рамках операцій «Акциз-2020» встановили факт транспортування фальсифікованих тютюнових виробів, призначених для подальшого незаконного переміщення через Державний кордон України.

За словами начальника податкової міліції області полковника Сергія Гакмана, в Новоселицькому районі було зупинено транспортний засіб марки  «Мерседес – Бенц 310». За результатами проведеного огляду автомобіля було виявлено 25 тисяч пачок цигарок Ашима без марок акцизного податку України загальною вартістю 1 млн грн.

Посадовець продовжує, за фактом незаконного придбання, зберігання з метою збуту та транспортування з цією ж метою незаконно виготовлених підакцизних товарів, до ЄРДР внесені відомості за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст.204 КК України.

  Податкова міліція Буковини: на нелегальних заправках вилучено майже 25 тонн паливно-мастильних матеріалів

На виконання доручення Уряду та в рамках операції “Акциз-2019” податкові міліціонери ГУ ДФС у Чернівецькій області спільно з працівниками УСБУ у Чернівецькій області напередодні Новорічних свят припинили незаконну діяльність трьох автозаправок.

За словами начальника податкової міліції області полковника Сергія Гакмана на цих автозаправних комплексах здійснювалася реалізація паливно-мастильних матеріалів без ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним.

В результаті проведених заходів виявлено та вилучено понад 5000 літрів скрапленого газу, 12000 літрів дизельного пального, 7600 літрів бензину А-92, а також 4 автозаправні колонки та обладнання газозаправної станції. Загальна вартість вилученого становить понад 1,8 мільйонів гривень.

За матеріалами перевірок до порушників буде прийнято рішення про застосування фінансової санкції згідно ст.17 Закону України від 19.12.95 р. № 481-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» у розмірі 250000 за кожне таке порушення.