Відбулася підсумкова сесія Глибоцької районної ради 2019 року

Сьогодні, 18 грудня відбулася підсумкова сесія Глибоцької районної ради.

Депутати прийняли бюджет району на 2020.

Працівники культури району заколядували депутатам, керівникам установ та організацій, сільським головам, привітавши із початком циклу новорічно-різдвяних свят. Знаменитий “Щедрик” та інші колядки виконав народний аматорський хор працівників культури Районного будинку творчості та дозвілля. Зворушливо прозвучало дитяче вітання від юної зірочки Глибоччини Олександри Євтух. Також, з ініціативи відділу культури і туризму, всі присутні у залі взяли участь у благодійному зборі коштів у рамках марафону “Дарунки Миколая”, що проводиться Чернівецьким обласним благодійним Фондом допомоги дітям, хворим на рак та лейкемію “Подаруй дитині життя”. Зібрано 3425 гривень на лікування діток, що перебувають в кардіоонкогематологічному відділенні Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. Дякуємо всім за щедрість та небайдужість. У Святому Письмі сказано: “Пускай свій хліб на плавучу воду, по багатьох днях він повернеться до тебе”. Нехай добрі справи повернуться до благодійників здоров’ям, достатком, щастям у Новому Році.

На сесії було прийнято рішення що до ліквідації районного відділу культури.

Відділ культури і туризму Глибоцької РДА висловлює слова щирої вдячності депутатам районної ради, зокрема, голові Глибоцької ОТГ Григорію Ванзуряку  та головному редактору газети “Новий день” Миколі Шапці, які підняли питання щодо доцільності ліквідації відділу культури і туризму з 1 січня 2020 року. Дякую депутатам та голові районної ради Петру Панчуку, які проголосували за рішення звернутися до РДА та ОДА з пропозицією переглянути нову структуру Глибоцької райдержадміністрації щодо повернення відділу культури.
Від себе особисто хочу повторити: піду з посади в будь-який момент – прошу про одне – збережіть галузь!!!

Ще одна непересічна подія відбулася сьогодні на Глибоччині: урочисто вручено районну премію імені Ольги Кобилянської працівникам освіти та культури. Вітаємо переможців: директора Глибоцької художньої школи Людмилу Тодорюк у номінації «культура і мистецтво», вдруге премію у номінації  «журналістика» присуджено молодшому науковому співробітнику музею-садиби Ольги Кобилянської в с.Димка Янушу Дану,  у номінації «література» премію отримала Флоря Лерка та у номінації «краєзнавство» керівнику гуртка Глибоцького центру туризму і краєзнавства Лідії Гищук.

Людмила Тодорюк передала пану Янушу на музей портрет славетної краянки – роботу випускниці Глибоцької художньої школи Юлії Гіжовської.

Інформація та фото з сесії районної ради надана Оленою Рєпєною