Спортсмени армрестлінгу з Глибоцького району на чемпіонаті світу у Польщі здобули П’ЯТЬ медалей

Два золота і бронзу здобув Валентин Божеску з Карапчіва, а ще по одній бронзовій нагороді завоювали Дмитро Руленко із Стерче та Андріан Мутеліка із Тереблечі

У період з 4 по 6 грудня польське місто Румія стало центром видовищних армрестлерських баталій, учасниками яких стали спортсмени із різних куточків світу. У ці дні тут вирували справжні спортивні пристрасті, а причиною цьому став Чемпіонат світу з армрестлінгу ІFA, в якому
за перемогу боролись армрестлери з України, Польщі, США, Канади, Німеччини, Грузії, Вірменії, Росії, Японії, Південної Кореї, Швеції, Норвегії, Данії, Фінляндії, Великобританії, Італії, Франції, Греції, Казахстану, Киргизстану, Азербайджану, Бразилії, Ірану, Індії, Малайзії, Словаччини, Білорусі, Австралії, Південно-Африканської Республіки тощо.
І, дуже приємно, що такий потужний турнір міжнародного рівня не обійшовся без участі Чернівецької області, зокрема і Глибоцького району. Честь району, Буковини і країни у цілому захищали армрестлери із спортивного клубу “Атлант”, яким опікується вже багатьом відомий наш земляк Маріус Байка та його дружина Ніколета.
Загалом у Польщі буковинці завоювали аж 11 нагород: 4 золотих, 2 срібних та 5 бронзових. “Авторами” п’ятьох із них стали спортсмени із Глибоччини. Зокрема, карапчівець Валентин Божеску завоював два золота у своїй ваговій категорії, а також додав до свого доробку ще одну бронзову нагороду у важчій категорій. Ще по одній бронзовій нагороді завоювали Дмитро Руленко із Стерче та Андріан Мутеліка із Тереблече.
До успішних виступів представників Глибоцького району додались також дві золоті медалі Дмитра Бордуна, два срібла Юрія Скоріка та дві бронзові нагороди Володимира Осадчука.
Вже після завершення армрестлерського “мундіалю” (як то кажуть по “гарячим слідам”), М. Байка дав невеличкий ексклюзивний коментар для газети “Новий День”, зазначивши:
– Дякуємо всім, хто нас підтримує, переживає і слідкує за нашими успіхами. Вдячні Богу за наші перемоги. Будемо старатись і надалі здобувати перемоги.
А ми, зі свого боку, і надалі будемо тримати кулаки за наших спортсменів і інформувати про їхні успіхи.

Георгій СЕМЕНЮКНовий День