Пішло розчарування Зе командою: більшість не бачить успіхів нової влади. Особливо розчаровані тим, що тарифи не знижено (ІНФОГРАФІКА)

Понад 70% українців не бачать успіхів нової влади в боротьбі з корупцією, розслідуванні резонансних справ і – що найцікавіше – зниженні тарифів ЖКГ (адже цього чомусь очікувала значна частина Зе виборців, хоча Зеленський нічого не обіцяв, він “тільки жартував про тарифи” – ред).

Згідно з оприлюдненим у четвер релізом з результатами соцопитування КМІС, три чверті респондентів (75%) заявили, що не бачать успіхів нової влади в справі зниження тарифів ЖКГ. Бачать же успіхи влади в цьому питанні 16%.

Так само й щодо інших питань.

Для інфографіки ми скоротили формулювання, а результати взяли найсвіжіші – повну таблицю дивіться трохи нижче. Сума в усіх випадках менша за 100, оскільки ми не візуалізуємо “не змогли сказати” – як видно, найбільше людей, що не мають відповіді, у питанні газопостачання.

Як свідчать результати опитування, відповідей “повністю успішно” про дії нової влади майже немає. “Скоріш успішно” передусім зі свободою слова та миром – а от із розслідуванням резонансних справ чи боротьбою з корупцією, й особливо з сумнозвісним питанням тарифів, за оцінкою населення, – найгірше.

Ось так, можливо, краще видно загальний рівень (не)задоволення:

Найменше претензій у народу, знову ж, до забезпечення свободи слова, найбільше – до тих-таки тарифів.

Оскільки на картинках ми змушені скорочувати формулювання – то ось також точні повні формулювання в таблиці. Тут також видно динаміку: з часом оцінка Зе команди падає практично по всіх пунктах:

Нагадаємо, що ми, як зазвичай, візуалізуємо для кращого сприйняття та розуміння великих обсягів даних. При цьому, за бажання, детальніше, але суто текстом і таблицями, можна подивитися на сайті КМІС тут.