У Сучевенах з’явилась ще одна свята місцина

Вівторок, 9 травня, безперечно увійде в історію Сучевен і напевне всього Глибоцького району. Саме цього дня у селі освятили капличку, до спорудження якої доклала руку поважна сім’я Михайлович. Покровителем новозбудованої святині, яка красується при в’їзді у село зі сторони Купки, буде Святий Великомученик Георгій.

Розділити радість із сім’єю Михайлович у таку хвилюючу мить прийшли багато односельців, які відірвались від буденних турбот та стали свідками важливої для села події, а також представники влади, духовенства та дипломатії. Чин освячення здійснив собор священників на чолі з благочинним Глибоцького району, митрофорним протоієреєм Іоаном Гордою разом з настоятелем місцевої церкви отцем Іллею Амарієм та священниками із сусідніх сіл.

Із теплими словами до присутніх звернулись благочинний Глибоцького району Іоан Горда, Генеральний консул Румунії в місті Чернівці Елеонора Молдован, народний депутат України Григорій Тіміш, голова Глибоцької районної ради Петро Панчук, отець Ілля Амарій, Сучевенський сільський голова Аурел Баш, які щиро подякували сім’ї, зусиллями якої була збудована ця свята місцина. Зокрема, Іоан Горда порівняв капличку із перлиною і зазначив, що вона зустрічатиме і проводжатиме з любов’ю сучевенців та гостей села, а відтак і буде охороняти їх від всіляких бід. Також він вручив голові сім’ї Михайлович, пану Георгію, подяку від імені Митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія.

У свою чергу, пан Георгій подякував священникам, поважним гостям та односельцям, які зібрались, як вже зазначалось вище, у великій кількості та висловив сподівання, що капличка сприятиме у зміцненні нашої віри у Бога.

Опісля освячення всі охочі мали змогу вклонитись перед іконами у новій каплиці та прийняти святе масло.

Як бачимо, сім’я Михайлович, дійсно, зробила дуже благородну справу для всього села, за що їм велика подяка. Адже чим більше таких святих споруд з’явиться, тим краще буде для нас усіх. А наостанок додам, що при в’їзді у Сучевени з іншої сторони також є каплиця, проте вона ще неосвячена, але, гадаю, найближчим часом ситуація зміниться. А загалом у селі декілька капличок. Про їх історію ми писали минулими роками.

Георгій СЕМЕНЮК.