У Глибоцькому професійному ліцеї відбулося відкриття двох навчально-практичних центрів

Сьогодні у Глибоцькому професійному ліцеї відбулося відкриття двох навчально-практичних центрів: слюсарної справи та харчових технологій.

Відкриття центрів припало на річницю від дня створення навчального закладу, який святкує 65-річчя.

Перші учні у колись професійно-технічному училищі приступили до навчання в листопаді 1954 року.

На відкриття завітали в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк (Mykhailo Pavliuk) та в.о. директорки Департаменту освіти і науки ОДА Ірина Ісопенко.

«Знаю, що заклад завершує підготовку близько 250 учнів та слухачів, з яких 9 з 10 працевлаштовуються відразу після закінчення закладу. Ваші кваліфіковані випускники знаходять себе у різних секторах економіки. Вдячний педагогам та керівнику закладу за натхненну працю для своїх студентів», – зазначив Михайло Павлюк та вручив директору ліцею Миколі Макаревичу подяку голови ОДА для колективу.

У навчально-практичному центрі зі слюсарської справи створені умови для навчання за спеціальностями: слюсар-ремонтник. слюсар механоскладальних робіт, слюсар-інструментальник, слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування.

У навчальному центрі, за кошти субвенції з державного бюджету – а це 266 тис. грн., були закуплені станки австрійської фірми «Bernardo». Окрім того, за кошти навчального закладу (148 000 грн.).закуплені верстаки слюсарні, меблі, телевізор, комп’ютер, наочні посібники та проведені ремонтні роботи.

210 000 грн. – стільки коштували ремонтні роботи, обладнав 16 робочих місць та закуплене професійне обладнання для навчально-практичного центру харчових технологій з професій «Кухар», «Кондитер».Центр відкрився за ініціативи та фінансування самого ліцею.

Насамкінець для гостей кулінари-педагоги заклади підготували несподіванку, організувавши майстер-клас та підготувавши кращі смаколики.