«Ми не маємо права допустити, щоби Чернівецька область була синонімом контрабанди» – новопризначений прокурор Буковини

Сьогодні, 7 листопада, заступник Генерального прокурора України, головний військовий прокурор Віктор Чумак урочисто представив прокурора Чернівецької області Адріана Дутковського.

«Люди не довіряють прокуратурі і правоохоронцям в цілому. Люди тікають через недовіру до правоохоронної системи. До цього причетні всі. Це сьогодні розуміє і глава держави, і люди, які поряд з ним. І хочу сказати, що якщо у нас з вами не вдасться зламати цю систему, то навряд чи в когось іншого вийде це зробити», – сказав у своєму виступі Віктор Чумак.

Він також наголосив на тому, що необхідною є реформа прокуратури – щоб тут залишилися працювати лише ті люди, які діють професійно, а не йдуть у прокуратуру для власної вигоди. Новий очільник прокуратури Чернівецької області контролюватиме втілення реформи на Буковині.

Прокурор Чернівецької області Адріан Дутковський заявив, що не допустить, щоби «Чернівецька область була синонімом контрабанди».

«Ми не маємо права не виправдати сподівання жителів людей – Чернівецької області. Всі мої зусилля на посаді керівника прокуратури Чернівецької області будуть спрямовані на досягнення озвучених вами завдань. Я переконаний, що спільними зусиллями ми цього досягнемо», – запевнив Адріан Дутковський, звертаючись до заступника генпрокурора Віктора Чумака.

Він також закликав ЗМІ «об’єктивно висвітлювати діяльність органів прокуратури».

«Проблеми, які вас хвилюють – прошу, я завжди відкритий до спілкування. Я переконаний, що у нас все вийде», – сказав Дутковський.

На запитання журналістки «Чернівці. Онлайн» щодо того, що його попередник Олег Соболь втратив посаду через нерозслідування справ щодо контрабанди на Чернівецькій митниці та її керівника Миколи Салагора, Дутковський відповів:

«Ми по конкретних справах… Ми не будемо говорити зараз… Це все буде у процесі розслідування. Я розумію, що це – пріоритетне завдання. Я не допущу, щоб Чернівецька область була синонімом контрабанди, синонімом інших негативних проявів. І я сподіваюся, що наші результати говоритимуть самі».

Довідково: Дутковський Адріан Юрійович – Cтарший радник юстиції Народився 30 червня 1981 року у м. Львові Львівської області. У 2003 році закінчив Львівський національний університет ім. І.Франка. В органах прокуратури працює з серпня 2003 року. Працював у прокуратурі Львівської області на посадах: помічника прокурора та старшого помічника прокурора району, помічника прокурора міста, прокурора відділу та начальника відділу прокуратури області, заступника та виконувача обов’язків першого заступника прокурора м. Львова, прокурора Яворівського району, прокурора Франківського району м. Львова, заступника прокурора Жовківського району. З грудня 2014 року – заступник прокурора Чернівецької області. 6 листопада 2019 року призначений на посаду прокурора Чернівецької області.

Галина Єреміца