Методичний міст “Глибока – Хотин”

У рамках постійно діючого районного семінару заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи районним методичним центром управління освіти Глибоцької РДА спільно з Хотинським РМК було проведено методичний міст.

Ініціаторами та організаторами такої форми роботи стали адміністрації Луковицької ЗОШ І-ІІІ ступенів та Кутбаїнської ЗОШ І ступеня.

Темою семінару були актуальні проблеми мотивації вчителя до самоосвітньої діяльності, самовдосконалення та фахового росту у контексті реформування системи освіти України. Зав. РМЦ Олеся Намака провела бліц-презентацію з даної проблеми.

Методцентром було запропоновано методичні матеріали для роботи ЗНВР з педагогами у напрямку мотивації. Книгарня ІППО ЧО сприяла забезпеченням методичними посібниками для адміністрації школи з даної теми.

Завучі ЗНЗ Глибоцького району відвідали Колінковецький ЗНЗ Хотинського району, де дирекція поділилась власними напрацюваннями та досвідом роботи з педагогічним. Зав.РМК Хотинського відділу освіти представила візитівку освітнього простору Хотинщини та розповіла про основні напрямки діяльності РМК.

Учасники зустрічі мали змогу у вільній щирій розмові обговорити досягнення і невдачі, активно висловитиь з приводу змін у навчальних програмах, нових віяннях та вимогах.

День промайнув, наче мить. Залишились приємні враження від гарних шкіл, спілкування з гостинними колегами, нескінченних квітучих яблуневих садів, неповторної Хотинської фортеці та довгожданної сонячної погоди.