За вихідні через буковинський кордон тричі намагались перемістити контрабандні цигарки

Так, спробу незаконного переміщення тютюнової контрабанди попередили вчора надвечір прикордонники Чернівецького загону спільно з працівниками митниці у пункті пропуску «Порубне».

Потайки провезти сигарети до Румунії намагався 22-річний буковинець. Чоловік приховав 331 пачку сигарет марки «Marble» у бокових стінках салону автомобіля «Mercedes», яким намагався покинути Україну.

Окрім підакцизного товару, водій позбувся автомобіля 2005 року випуску, який разом із сигаретами оцінено в понад 208 тисяч гривень. Про це повідомляє пресслужба Чернівецького прикордонного загону.

Ще одного пачкаря прикордонники та митниками виявили сьогодні вночі, в цьому ж пункті пропуску. Ним виявився громадянин Румунії. За ініціативи прикордонників іноземця було оглянуто.

Як результат, під одягом 30-річного чоловіка працівниками пункту пропуску виявлено 140 пачок сигарет марки «Ashima». Надалі товар був вилучений.

Також, 7 вересня, прикордонники позбавили товару на понад 100 тисяч гривень, групу пачкарів на ділянці відділу «Красноїльськ». Чоловіки з-поміж місцевих мешканців, намагалися «перекинути» за кордон чергову партію сигарет. Під час транспортування тютюнових виробів до кордону молодиків, за 800 метрів до державної межі, виявив прикордонний наряд.

Щоб уникнути зустрічі з прикордонниками, чоловіки покинули майже 8 ящиків із сигаретами різних марок та вдалися до втечі.

Заходи з пошуку правопорушників тривають.