Аби зростали здоровими та освіченими, жили у рідній державі

Найперше, мабуть, що приємно вражає, коли заходиш у приміщення дошкільного навчального закладу у Йоданештах – це багатство світла і простору. А ще затишок, створений дбайливими руками невеликого колективу, який очолює  Олександра Лютик.

Власне, прагнення створити як найкращі умови для навчання і виховання найменших громадян села, то є неодмінна умова роботи досвітчаного педагога з 30-ти річним стажем, з яких 13 літ Олександра Дмитрівна є завідуючою ДНЗ. Попервах ще у старому приміщенні була одна група з 24 –ти чотирьох малят, а в 2016 році до них приєднались ще 24 юних вихованці віком від 3 до 6 років.

-Наш заклад працює впродовж 5-ти днів тижня, а діти перебувають під наглядом педагогів, – розповідає Олександра Дмитрівна, – основний напрямок роботи, – фізкультурно-оздоровчий. До слова у цьому новому приміщені є два спортзали, де можна повноцінно проводити всі заняття. Звісно, їх ефективність значно б підвищилась, якщо б мали змогу ввести в штат фізрука з відповідною освітою. Поки що про це тільки мріємо, як і про прихід логопеда та відкриття третьої групи. До слова, у селі вже нині є 196 дітей, значна частина з котрих могла б поповнити ДНЗ. Хотілося б побачити заклад з оновленою інноваційною технологією. Загалом же мріємо і про те, аби із цих дошкільнят виросли здорові та освідченні жителі Йорданешт, які б обов’язково проживали і працювали у рідній Україні, а не їздили на заробітки за кордон.

-Для здійснення цих гарних побажань і мрій, – додав голова нещодавно створеної Карапчівської ОТГ Георгій Лютик, – неодмінно турбуватимемось і ми – представники сільської влади.

Василь Гейніш