Щоб полювання було вдалим та безпечним

Близько 3 тис. любителів активного відпочинку на лоні природи готові до полювання на пернату дичину. Вже традиційно для Чернівецької області, згідно Наказів користувачів мисливських угідь погоджених у встановленому порядку Чернівецьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства і Управлінням екології та природних ресурсів Чернівецької ОДА, сезон полювання на пернату дичину відкриють 10 серпня.
Відповідні одяг, спорядження та зброя вже ретельно підготовані, проте, в першу чергу, потрібно пам’ятати про необхідні дозвільні документи: посвідчення мисливця, дозвіл на зброю, облікову картку на поточний рік і відстрільну картку користувача угідь.
Дозволені дні для відстрілу: субота і неділя. Проте, кремі користувачі мисливських угідь при полюванні на голуба встановлюють додатковий день середу. Щоб не довелося сплачувати штраф за шкоду довкіллю, радимо мисливцям не забувати про норми відстрілу на кожен день а також пам’ятати основні правила полювання та суми штрафів за їх порушення.
Нагадаємо розмір відшкодування збитків, завданих внаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання під час полювання на пернату дичину (крім видів внесених до Червоної книги України):
– Лебеді (шипун і кликун) – 4 тис грн.
– Гуси – 2 тис. грн.
– Куріпка сіра – 2 тис. грн.
– Перепілка – 1 тис грн.
– Качки – 1 тис. грн.
– Голуби – 1 тис грн.
Протягом усього мисливського періоду в місцях проведення полювання працюватимуть рейдові бригади Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, державних лісогосподарських підприємств, представники громадські, які виявлятимуть браконьєрів, слідкуватимуть за дотриманням правил полювання та норм відстрілу.
Також звертаємось до мисливців з проханням обережно поводитись зі зброєю в місцях полювання, дотримуватись правил полювання, протипожежної безпеки, а також не залишати після себе купи сміття.
Полювання на пернату дичину в угіддях Чернівецької області триватиме до грудня 2019 року. Тож бажаємо усім мисливцям вдалого та безпечного полювання!