30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

у Чернівецькій області до 5 років позбавлення волі засуджено громадянина, який вербував жінок до надання сексуальних послуг

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Як показує статистика, не зважаючи на поінформованість багато осіб, які постраждали від торгівлі людьми, не свідомі того, що те, що з ними трапилось, є злочином, а вони – потерпілими. Вони не знають про можливості захисту своїх прав та інтересів.

Упродовж поточного року у Чернівецькій області за ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України зареєстровано три кримінальних провадження. Досудове розслідування в яких здійснює поліція, під процесуальним керівництвом органів прокуратури.

Також, за принципової позиції прокуратури області в судах першої та апеляційної інстанцій доведено вину 27-річного уродженця Прикарпаття у торгівлі людьми та призначено йому справедливе покарання.

Під час судового розгляду встановлено, що впродовж 2017 року обвинувачений через соціальні мережі підшуковував молодих жінок, які перебували у вразливому стані, не мали роботи та постійного заробітку, та вербував їх до виїзду за кордон для надання сексуальних послуг на території Італійської Республіки .

Від протиправних дій зловмисника постраждало четверо дівчат віком від 20 до 24 років.

Зловмисника засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Чернівецької област