«Золоте покоління» глибоцького боксу

Протягом останнього часу на провідних ролях серед спортсменів Глибоцького району вийшли представники боксу, які зуміли завоювати декілька престижних нагород на обласному, всеукраїнському і навіть міжнародному рівнях. І, нехай це звучить трохи пафосно, але нинішнє покоління глибоцьких боксерів цілком можна назвати «золотим».

Димчанин, який став майстром спорту міжнародного класу

«З Димки — до найпрестижніших рингів країни» — саме так називався матеріал, який був опублікований у нашій газеті минулої осені й який був присвячений боксеру Миколі Жижияну, зокрема і його перемозі на Кубку України в Запоріжжі. Так ось, коло досягнень Миколи стає дедалі ширшим і багатшим, завдяки чому він зумів здобути звання майстра спорту міжнародного класу.

Це високе звання, яке до Миколи підкорилось лише двом буковинським боксерам за часи незалежності, наш земляк завоював після перемоги на міжнародному турнірі класу «А» пам’яті Миколи Мангера, який відбувся нещодавно у Херсоні. Тут молодий димчанин виступив у ваговій категорії до 75 кг і провів три поєдинки. Всі вони завершились на користь нашого боксера, якого тренує Геннадій Соловйов. На шляху до перемоги були подолані двоє угорців та ще один представник України. А загалом у турнірі взяли участь 64 боксерів з України, Угорщини, Молдови, Алжиру, Австралії, Вірменії, Латвії, Ізраїлю, Сенегалу та Узбекистану.

Фото з архіву газети “Новий День”

Насправді, перерахувати всі тріумфи молодого димківського боксера було б досить проблематичним, адже за майже десятирічну кар’єру їх назбиралось чимало. Але є такі успішні виступи, про які не можна не сказати. Окрім, перемог у Херсоні та Запоріжжі, про які йшлося раніше, у доробку Миколи є також, серед іншого, срібло на міжнародному турнірі класу «А», який відбувся минулого літа в Одесі та бронза на Чемпіонаті України у 2017 році. Ще одне його досягнення — це участь у складі збірної України у зустрічі проти Італії, яка пройшла на початку минулого літа в Івано-Франківську. Протистояння між українцями та італійцями завершилось загалом внічию, проте наш земляк свого суперника здолав. Також був учасником закордонних турнірів, зокрема у Німеччині та Польщі.

Ось такий він — боксер Микола Жижиян із Димки.

Хлопець із Старого Вовчинця, який підкорив Естонію

Молодий боксер Віталій Гінчак із Старого Вовчинця не вперше потрапляє в центр уваги. Попри ще юний вік, хлопець має в своєму активі ряд престижних нагород як в Україні, так і за її межами. Свій високий клас Віталій підтвердив і на міжнародному турнірі пам’яті Олександра Баранова, який відбувся в Естонії у місті Маарду вже в сороковий раз в період між 18 та 20 квітням.

Конкуренція на цих змаганнях була вельми високою і за перемогу боролись більше 120 боксерів із Естонії, України, Литви, Латвії, Фінляндії, Білорусі, Німеччини, Вірменії та Росії. Єдиними представниками України на цьому турнірі були боксери із чернівецького клубу «Колізей» (тренери Едуард і Олександр Погодіни та Вадим Гойтенюк), які з успіхом захистили честь нашої країни, повернувшись додому з сімома нагородами (дві золоті та п’ять срібних).

Фото із Facebook-сторінки Олександра Погодіна

Вдало виступив на естонському ринзі і наш Віталій. Він посів друге місце у ваговій категорії до 52 кг серед боксерів 2004 року народження. До срібла Віталій додав ще й спеціальну нагороду «За Волю до перемоги».

Молодець, Віталію! Пишаємось тобою!

 

Успіхи глибочан, яких тренує колишній тренер збірної України

На п’яти вже досвідченим боксерам із Глибоцького району по-трохи наступає і молода «гвардія» в особі вихованців боксерського клубу “Glyboka Boxing Club”, який діє при Глибоцькій ДЮСШ.

Фото із Facebook-сторінки Глибоцької РДЮСШ

Нещодавно підопічні заслуженого тренера України, колишнього наставника збірної України Ільдара Шарафутдінова виступили на відкритій першості Чернівецької області, в якій окрім боксерів з Буковини взяли участь і представники Коломиї та Хмельницького. І цей виступ виявився вдалим, адже наші хлопці зуміли записати до свого активу відразу три призові місця. Зокрема, чемпіоном (першим в історії боксерського клубу “Glyboka Boxing Club”) став Олександр Ванзуряк, а Микола Величко та Андрій Майщук розмістились на третій сходинці.

Вітаємо юних боксерів з їхніми першими серйозними досягненнями і віримо, що це далеко не останні перемоги на боксерському ринзі.

Георгій СЕМЕНЮК, газета “Новий День”